Surinaamse Voetbalploeg Bereikt Halve Finales Van Concacaf Nations League

Surinaamse voetbalploeg bereikt halve finales van Concacaf Nations League

Natio verslaat Guyana en plaatst zich voor de halve finales

Natio blijft op koers voor WK 2026

Paramaribo - Het Surinaamse voetbalelftal heeft zich dinsdagavond geplaatst voor de halve finales van de Concacaf Nations League. In het Franklin Essed Stadion in Paramaribo won Natio met 2-1 van Guyana.

Met de overwinning blijft Natio op koers voor het WK 2026. De halve finales worden in maart volgend jaar gespeeld. De tegenstander van Suriname is nog niet bekend.

Natio begon sterk aan de wedstrijd en kwam al vroeg op voorsprong. In de 15e minuut scoorde Gleofilo Vlijter de 1-0. Guyana kwam in de 28e minuut langszij via een doelpunt van Kadell Daniel.

In de tweede helft bleef Natio de betere ploeg. In de 65e minuut maakte Shaquille Pinas de winnende treffer. Guyana probeerde nog wel terug te komen, maar wist niet meer te scoren.

Stanley Menzo, de bondscoach van Suriname, was na afloop van de wedstrijd tevreden met de prestatie van zijn ploeg. "We hebben een goede wedstrijd gespeeld", zei Menzo. "We waren de betere ploeg en verdienden de overwinning."

Natio bereikte eerder de halve finales van de Concacaf Nations League in 2019. Toen werd de ploeg uitgeschakeld door Haïti.